Marijkeplein / Rozenburg

Op 18 maart 2010 is Rozenburg bij Rotterdam gevoegd.

Van de informatie die ik over Rozenburg had is het meeste verloren gegaan en kan ik niet meer terug vinden. Wat ik nog vond zijn de foto’s en wat fragmenten tekst.

Muziektent Rozenburg

Rozenburg MP

rmtmp

Gebouwd toen het plein werd aangelegd, eerste huizen rond 1956 gebouwd en staan op de foto dus ca. 1956. Architect Adrianus Warnaar evenals van de woningen.

https://www.udi-rozenburg.nl/115/Geschiedenis  : “Uitspanning door Inspanning”. beschikte over een eigen demontabele muziektent.

Udi 25-06-1957
Udi 25-06-1957

Uit Rozenburg in oude ansichten deel1:

9. Rozenburg had ook een muziektent. Die stond op een stukje weiland achter het oude doktershuis, tegenover de zogenaamde “Woning”, een oude boerderij waar een tiental woningen van waren gemaakt. Er kwam een besluit om de muziektent een plaats op “stand” te geven. De tent verhuisde van het weiland, naar de tuin van het gemeentehuis. Op de “Dodge” van A.L. Noordermeer – chauffeur E.W. Pols – vond het vervoer plaats. Enkele (avond) uren waren nodig om de ongeveer tweehonderd meter te overbruggen. Achter de muziektent staat de heer Z.G. Blasman, timmerman-wagenmaker (en een prima tenor), als “uitvoerder”.

1932 of 1943

Op het Raadhuisplein is nog wel een soort van koepel. Waar zowaar soms nog muziekuitvoeringen worden gegeven.

Ronde-van-Rozenburg-2014-1-1

Rozenburgs Mannenkoor Koepelconcert 2001 

Aanvullingen, beeldmateriaal, verbeteringen en suggesties zijn zeer welkom.

Reacties gaarne naar : mtrbb@telfort.nl   of plaats een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *